מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק הוצל"פ 12-04221-04-0 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק הוצל"פ 12-04221-04-0

תאריך פרסום : 10/02/2014 | גרסת הדפסה
תיק הוצל"פ
לשכת ההוצאה לפועל חדרה
12-04221-04-0
06/05/2013
בפני השופט:
הרשם יניב הלר

- נגד -
התובע:
הזוכה
הנתבע:
החייב
החלטה

תיק זה נפתח ביום 31.10.1996 לשם ביצועו של פסק דין לטובת הזוכה. מדובר בפסק דין ישראלי (תיק אזרחי 10732/88) שניתן ביום 25.02.1993 בבית משפט השלום בחיפה (כבוד השופט רם סביר).    

החוב בתיק נכון לשעה זו 975,756.08 ש"ח.                     

אין חולק כי החייב הוא תושב הרשות הפלשתינית. בעבר, החל משנת 1997, ניתנו במסגרת התיק החלטות שונות וצווים שונים, וביניהם צווי עיכוב יציאה מן הארץ כנגד החייב.        

ביום 13.1.2005 העלה החייב לראשונה טענות נגד ביצועו של פסק הדין, בטענה שאינו תושב ישראל, ובשים לב למגוריו בכפר ריחן שב"אזור".                                                  

החלטת כבוד הרשם (כתוארו אז) אבישי קאופמן בעניין ניתנה ביום 20.04.2005. בהחלטה נאמר:                                    

" סעיף 3ב לחוק להארכת תקפן של תקנות-שעת-חירום (יהודה והשומרוןוחבל עזה - שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), תשכ"ז-1967 קובע כי: 'ראש ההוצאה לפועל, מוציא לפועל וכל מי שהוקנו לו סמכויות מכוח חיקוק שענינו הוצאה לפועל, מוסמך להפעיל את סמכויותיו מכוח חיקוק כאמור גם באזור נגד חייב ישראלי או רכושו לשם ביצוע פסק דין או שטר'.                       

מכאן כי סמכות ראש ההוצאה לפועל כיום בשטחים המוחזקים בידי צה"ל הינה לגבי מי שהינו אזרחי ישראלי בלבד".                

מנימוק זה - דהיינו: העובדה שהחייב אינו ישראלי - מצא הרשם להורות על סגירת התיק.                                      

בקשת הזוכה לפתוח שנית את התיק, שהוגשה ביום 04.09.2006, נדחתה בו ביום על ידי כבוד הרשם שמעון רומי, אשר נימק החלטתו כדלקמן:

" איני מכהן כערכאת ערעור על החלטות ראשי הוצל"פ בכלל, ועל החלטתו של הרשם קאופמן מיום 31.08.2005 - בפרט".              

בקשות זהות מיום 03.02.2010 ומיום 25.11.2010 נדחו אף הן על ידי הרשם רומי, מאותו הנימוק.                               

בין לבין ניסה הזוכה לפתוח תיק כנגד החייב בלשכת עפולה (תיק 09-01627-08-3), ושם ניתנה ביום 06.04.2009 החלטת כבוד הרשמת ג'מילה ג'בארין-כליפה, הדוחה את הבקשה לפתיחת התיק, ומפנה את  

הזוכה להגיש בקשה לפתיחת תיק זה מחדש.                       

ביום 3.12.2012, הוריתי על פתיחתו מחדש של התיק.             

ביום 25.3.2013 הוגשה בקשת החייב לסגירת התיק, ולאחר שהצדדים  מצאו לנכון (בלא כל אישור מפורש ממני) להגיב זה לזה בכמה הודעות שונות, מצאתי ליתן החלטתי הסופית בעניין.             

הלכה למעשה, מסתמכת ההחלטה מיום 20.4.2005 שעליה תולה החייב יהבו, על החוק לתיקון ולהארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון - שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ז-1967 (אשר   בינתיים תוקן שוב).                                         

החוק האמור איננו מתייחס לביצועו של פסק דין ישראלי, שניתן בסמכות, בתחומי מדינת ישראל, ולמעשה בא להוסיף על סמכויות אלה (ראה סעיף 2 לחוק). ההחלטה הנזכרת לעיל התייחסה לבקשותיו של הזוכה להפעיל סמכויות אכיפה ביהודה ושומרון, ודומני כי זה היה הרקע העיקרי לה, בשים לב להחלטות שקדמו להחלטה האמורה, ומהן עולה כי החייב הגיש בקשות שונות, הנוגעות לביצוע פעולות בשטחי הרשות, בקשות שמן הסתם היה קושי ביישומן.                    

כעת עותר המבקש כסעד עיקרי להפעיל את "נוהל מניעת כניסה של חייבים משטחי המועצה הפלסטינית לישראל", באופן זה שייאסר על החייב להיכנס לישראל, כל עוד לא פרע חובו לזוכה.             

עיינתי בטענותיו של החייב על חסרון כיס שבו הוא שרוי כביכול. טענות אלה עומדות כנגד טענות הזוכה כי החייב הוא בעל רכוש ומעמד, שימש כ"מוכתר" בכפרו, וחב חובות בגין עיסוקו, לפחות בעבר, בבניין.                                              

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ